Учениците от наводнените села се явиха на НВО по математика! ОТ МОН създадоха организация

Снимка: Infomreja.bg

Експерти от РУО-Монтана са оказали подкрепа на две деца от село Черно поле, които учат в училището в Брусарци

Регионалните управления на образованието са в непрекъснат контакт с директорите на училища в населени места, засегнати от наводненията през последните денонощия, за да се гарантира възможността за провеждане на изпита по математика, съобщават от Министерството.

Съвместно с представители на местната администрация е създадена организация за нормалното протичане на националното външно оценяване по математика за 7 и 10 клас. В училищата в София област, където в няколко населени места имаше наводнения, нямаше проблем учениците да положат изпита, съобщиха от РУО София-област. По тяхна информация училищата не са засегнати от проливните дъждове и националното външно оценяване протича нормално.

Експерти от РУО-Монтана са оказали подкрепа на две деца от село Черно поле, които учат в училището в Брусарци, да положат изпита. Разрушен от проливните дъждове мост направи почти невъзможно придвижването им. Представители на регионалното управление на образованието в Монтана заедно с кметовете на общините Брусарци и Ружинци и директорът на училището в Брусарци, бяха в непрекъснат контакт със семействата в търсене на решение. Учениците са успели да се явят навреме в училището.

В област Русе ден преди изпита директорът на ОУ „Отец Паисий“ в Мартен е информирал началника на РУО, че е прекъснато електрозахранването на сградата. Своевременно е подаден сигнал до Енерго-Про Русе, които са предприели действия за отстраняване на проблема, като са изпратили работна група. Аварията е била отстранена и не е имало проблем учениците да положат изпита.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK