Ученици заеха ръководните постове в Община Гоце Делчев за един ден

снимки: Община Гоце Делчев

По повод деня на ученическото самоуправление - 9 май, ученици от ПМГ „Яне Сандански” днес за четири часа заеха ръководните постове в Община Гоце Делчев.

Учениците застанаха на мястото на кмета, заместник-кметовете, секретаря и директорите на дирекции в общинската администрация, а така също на специалиста по „Връзки с обществеността” и на работещите в Центъра за информационно обслужване на гражданите.

Основната цел на инициативата на ПМГ „Яне Сандански” е децата да се запознаят с работата на местната власт.

Мястото на кмета на общината зае Катерина Кобакова от 11 клас, заместник-кметове бяха Мирослав Пехливанов от 5 клас и Елена Вакареева от 11 клас, секретар на общината бе Петя Белева от 5 клас, директор на Дирекция „Устройство на територията” – Роси Халевачева от 5 клас, директор на Дирекция „Общинска собственост” – Екатерина Бузалакова от 10 клас, директор на Дирекция „Финансово-стопанска дейност” – Мария Костадинова от 10 клас. Кирил Балтаджиев от 9 клас бе специалист „Връзки с обществеността”, а Ангел Чилев от 10 клас работеше днес в Информационния център на общината.

След като заеха за четири часа работните места на титулярите, учениците споделиха своите впечатления. Те признаха, че са впечатлени от работата в общината, от отговорностите, които имат служителите и проблемите, които им се налага да решават ежедневно.

Кметът Владимир Москов допълни, че е получил две добри идеи от Катерина Кобакова, която зае мястото му за няколко часа. Едната от тези идеи е да се сформира младежки консултативен съвет, който да заседава периодично с ръководството на общината по въпроси, касаещи младите хора. Другата идея е в общината да се прави ден на отворените врати през определен период от време, за да се запознаят повече хора с работата на служителите в администрацията.

Като кмет за няколко часа, Катерина Кобакова сподели, че не е очаквала работата на градоначалника да е толкова натоварена и отговорна. Тя изказа задоволството си от това, че той поддържа непрекъснат контакт с жителите на общината и търси решение за проблема на всеки.

На свой ред Владимир Москов обясни, че община Гоце Делчев е една от малкото в страната, където има свободен достъп на граждани по всяко време както до служителите в различните отдели, така и до кмета на общината. Той посъветва учениците да използват опита и впечатленията си, събрани в рамките на днешния ден, за да се ориентират правилно в избора на своето висше образование и бъдеща професия.

„Бих ви посъветвал да търсите образование, което да ви даде професия и възможност за реализация, а не такова, което ще ви даде само диплома”, сподели той и подчерта, че през следващите години в община Гоце Делчев ще се търсят основно лекари, медицински сестри, архитекти, инженери, програмисти и учители. Москов допълни също, че местната власт ще направи всичко необходимо, за да подкрепи млади специалисти, които искат да учат и след това да се върнат да работят в населените места от община Гоце Делчев.

 

снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK