Ученици сами признали за боя с камшик на стадиона в Бобошево

Снимка: Основното училище "ОУ Св. св. Кирил и Методий" - Бобошево

Директорът на училището в Бобошево за битото дете: За 20 години практика такава жестокост не съм виждал

Аз разбрах за побоя от ученици, които са станали свидетели на случилото се. Мога да кажа, че инцидентът става в събота следобед, а едва вчера аз самият бях уведомен и подадох сигнал в полицията. Този коментар направи по повод битото с камшик 11-годишно дете от негови връстници, директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Бобошево, Петър Кираджийски.

Още от вчера той е предприел необходимите мерки – издирени са участниците в сбиването, извикани са родителите и са проведени разговори с детска педагогическа стая и Закрила на детето.

„Беседите ще продължат и следващия понеделник с цел превенция на агресията в училище“, обясни още Кираджийски. Той не можа да обясни от какво възниква агресията между децата, но казва, че за 20-годишна практика в сферата на образованието, това е първи подобен случай на агресия, с който се сблъсква.

11-годишното момче, бито с камшик и днес беше на училище, той е в добро здравословно състояние. В учебното заведение бяха и насилниците, чийто брой никой не съобщава. Коментарите за случилото се в малката община са разнородни – едни казват, че е заради момиче, а други, че става въпрос за организиран бой.

„Аз не зная защо са се били, дали са имали уговорка, или не, но са били много. Работи прокуратурата по случая, те ще установят. Мога да кажа, че няма да има изключени ученици, идеята е да се работи по превенция на агресията“, обясни още директорът на Основното училище в Бобошево.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK