Ученици първи се пробваха на уникалния въжен парк край Симитли

На снимките долу: Галина Благоева, Апостол Апостолов и Станимир Станимиров-Чачи, снимки: infomreja.bg

Ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Симитли първи се качиха на уникалния в страната въжен парк, официално открит днес в Кресненското дефиле. Снабдени със специална екипировка и под зоркото око на инструктори, децата се пробваха на различните елементи в новия атракцион. Сред най-смелите се оказа и преподавателката им по руски и френски език Галина Благоева.

Съоръжението е първо по рода си в България, разположено извън горски масив. То се състои от 24 елемента с различни нива на трудност. Първият етаж е предназначен за малки деца и за неособено смели търсачи на силни усещания. Височината на второто ниво е над 5 метра.

Въженият парк е изграден в Рафтинг център – Симитли, до Метан станцията. Инициативата за построяването му е изцяло на собственика на “X-клуб” - Станимир Станимиров-Чачи, подкрепена от кмета на общината Апостол Апостолов.

„Не откриваме топлата вода, по света има много такива места. Имахме проблем с набавянето на достатъчно високи дървени стълбове, тъй като в близост няма гора и затова използвахме железни, но ефектът е същият“, заяви Станимир Станимиров.  

Идеята на Чачи и кмета Апостол Апостолов е да се облагороди целият район и да се превърне в атрактивно място за развлечения и спорт не само за децата, но и за всички мераклии за висок адреналин.   

„Ще работим и с училищата, като тук може да се провеждат часове по физическо възпитание“, каза още собственикът на атракциона.

Въженият парк ще работи целогодишно.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//