Ученици от Разлог бяха на обучение в Полша

Снимка: Община Разлог

Обучението е етап от реализирането на спечеления Европейски проект CODE-E /”Създаване на дигитална среда на обучение”/ по програма Еразъм+ , с координатор Йорданка Крънчева, старши учител по английски език.

В него взеха участие шестокласниците Надежда Ушева, Борислава Кутларска, Петър Кирев, Благовест Гьошев, Тодор Боцев и техните преподаватели. Те защитиха името на своето училище, като се представиха отлично в дейностите за обучение, преподаване и учене в гр. Сопот, Полша.

За обучението децата се подготвяха близо половин година като посещаваха Клуб по кодиране, финансиран от проекта под ръководството на г-жа Анна Панкова, старши учител по ИТ, Катерина Радева, учител по география и икономика и Иван Мишков, учител в ЦДО. Учениците създаваха свои проекти, игри и анимираха комикси, използвайки платформата Code. org и програмата Scratch.

Благодарение на придобитите умения да кодират, децата успешно участваха в обучението по кодиране на музика в Полша , прилагайки програмата Sonic Pi . Възпитаниците писаха кодове по дадени ноти и генерираха музикално произведение, след което създадоха и своя собствена музика в Sonic Pi. В обучeнието участваха също учители и ученици от другите страни партньори - Полша, Турция и Италия. 

Удоволствие за децата беше и участието им в интересни и забавни занимания /workshops /, които провокираха комуникативните им умения по английски език, артистичните, музикалните и спортните им заложби.

Срещата приключи с концерт, на който бяха представени създадените от учениците музикални композиции. Под звуците на кодираната музика се преоткриваха други култури и светове и се създадоха нови приятелства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn