Ученици от Разлог бяха мениджъри за един ден

Снимка: община Разлог

Общо в страната 1 500 младежи влизат в тази роля

20 младежи и девойки се присъединиха към най-значимата и мащабна образователна програма в България - “Мениджър за един ден”, сядайки на мястото на кмета, зам.-кметовете, главния архитект и главния счетоводител на община Разлог.

Днес ученици от Разложка професионална гимназия “Никола Стойчев”,  Средно училище “Братя Каназиреви” и възпитаник на гимназия в Шумен имаха възможност да разберат какво е чувството да работят за организацията, която харесват, и същевременно да се забавляват.

В рамките на деня участниците в програмата се запознаха със структурата на община Разлог, с работния процес и с дейностите във всички отдели, разискваха казуси и вземаха важни решения в полза на обществото, получавайки вдъхновение от своите ментори.

За своето успешно преминато обучение за главни ръководни длъжности в Общинска администрация, младите лидери  получиха международно признат сертификат и подаръци от кмета на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и зам.-кметовете Иван Гюров и Гергана Колчева-Фарфарова.

Програмата “Мениджър за един ден”, организирана по инициатива на Джуниър Ачийвмънт България, е в синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост. Тя за поредна година дава възможност на над 1 500 младежи от страната да се докоснат до своята мечтана професия.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK