Ученици от Кочериново на 8-дневна визита в Италия по „Еразъм+“

Снимки: СУ-Кочериново

Те гостуваха на местното училище ITS „Luigi Sturzo“

Като част от проекта за училищен обмен на „Еразъм+“ - „HEALTHY MIND – HEALTHY LIFE“, 22-ма ученици от СУ „Христо Ботев“ в Кочериново посетиха италианския град Кастеламаре и гостуваха от 2 до 10 октомври на местното училище ITS „Luigi Sturzo“, приветствани от директора Чинция Торико.

Българските ученици бяха ръководени от учителките Василка Тасева и Даниела Миланова, придружени от двама техни колеги, които наблюдаваха уроците по английски език и компютърни технологии на италианските си колеги. По този начин учителите имаха възможност да обменят опит и да покажат добри педагогически практики.

Гостите бяха посрещнати при пристигането си от деветокласници и десетокласници в направление „Туризъм“, които ги разведоха из училището и им показаха класните стаи и специално оборудваните кабинети.

Избрани учители по английски език и 20 ученици от всички класове участваха в семинарите, организирани от представителите на асоциацията „Активни младежи за образование“, ръководена от Фердинандо Ди Руоко.

Дейностите по този нов проект са свързани с екологичния преход, здравословните хранителни навици и възприемането на правилен начин на живот. Беше организирана и обиколка с екскурзовод на град Соренто, по време на която двама ученици от 11 клас бяха гидове на английски език, който е и работният език на обмена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK