Ученици от Хаджидимово помагат на връстници от Дома за деца лишени от родителски грижи в Първомай

Снимки: СОУ "Никола Вапцаров" – гр. Хаджидимово

Благотворителна акция започнаха учениците от 9 клас на СОУ "Никола Вапцаров" – гр. Хаджидимово. Инициативата стартира преди месец и е в подкрепа на децата от Домаза деца лишени от родителски грижи "Петър Димитров" в с. Първомай, община Петрич.

Кампанията е за събиране на дрехи и обувки. Това е един истински урок по благотворителност, който изнесоха 26-те деветокласници, съобщиха от гимназията в Хаджидимово  

"Попадна ми информация от моя позната за окаяното състояние на ДДЛРГ „Петър Димитров“ – с. Първомай. Обясних на учениците ми каква е ситуацията в този дом и те приеха с вълнение възможността да помогнат на свои връстници. Желанието ми е тази инициатива да се превърне в традиция, следвашия път да излезем от рамките на 9 клас и да превърнем акцията в общоучилищна“, сподели за ИНФОМРЕЖА класният ръководител на 9 клас, Заприна Глушкова, която е и идейният носител и главен организатор на този благотворителен акт. 

Съпричастността към нуждаещите се и осъзнаването на необходимостта от благотворителност са част от доброто възпитание и доброто образование. Добротата и състраданието са добродетели, които приближават човек към съвършенството, смятат учениците от 9 клас на хаджидимовското СОУ „Никола Вапцаров“, които с охота се включват в благородната кауза. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK