Ученици от гимназията по икономика гостуваха на ОД МВР - Кюстендил

снимки: ОД МВР - Кюстендил

Членове на клуб “Кариери” от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт - Кюстендил, работещи по проект “Успех” на просветното министерство и съфинансиран от ЕСФ по ОП ”Развитие на човешки ресурси”, с ръководителя си Ирена Траянова гостуваха на ОД МВР – Кюстендил.

Те бяха приети от директора комисар Елиан Стамболийски и говориха за това как се става полицай, какво образование трябва да имат, могат ли след завършването на средното училище да работят във ведомството, а ако завършат друг ВУЗ, а не специализираната академия, какво могат да работят.

Питаха “вечерният час” задължителен ли е, могат ли да бъдат “задържани в арест”, ако са непълнолетни, при какви случаи могат да бъдат повикани в Детската педагогическа стая.

Комисар Стамболийски им разказа за направленията в дейностите на МВР, в които могат да развиват кариера  -  охранителни полицаи, криминалисти, юристи, икономисти, педагози, химици, компютърни специалисти, за реда за кандидатстване в Академията на МВР специалностите, по които се обучават студентите там, благодари им за интереса към професията на полицаите и изрази надежда, че някои от тях ще станат колеги, заедно да работят в интерес на хората и обществото.

Момичетата и момчетата видяха как се работи в Научно-техническата лаборатория на дирекцията, бяха в Детската педагогическа стая и се убедиха, че там се работи не само с извършителите на противообществени прояви, а и че могат да получат помощ, ако се чувстват в риск.

Гостите  - момичетата и момчетата от клуб “Кариери”, благодариха и пожелаха успех в работата на всички полицаи от Кюстендилска област и все повече да срещат подкрепата на обществото. Ученичката Глория Михайлова поднесе подарък на директора Елиан Стамболийски от групата – звънец, и пожела: „Както нас учениците със звънец ни събират в час, за да опознаем тайните на науката, така и Вие да сте в час с очакванията на обществото, и да съумеете да запазите гражданския мир".

 

снимки: ОД МВР - Кюстендил
снимки: ОД МВР - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK