Ученици от Езиковата гимназия в дебат „Стъпвал ли е човек на Луната?“

снимки: infomreja.bg

Ученици от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов" в Благоевград участваха в дебат на тема "Стъпвал ли е човек на Луната?" от поредицата "В търсене на истината..."

Силно мотивирани да намерят отговор на този така дискутиран въпрос, учениците от 9 „б“ клас на елитното училище, разделени на два отбора, изложиха своите тези изцяло на английски език.

Виктор, Йоана и Петя защитаваха тезата, че човек никога не е стъпвал на Луната, а Георги, Росана и Стефани твърдяха точно обратното.

И двата отбора се справиха повече от блестящо. В дебата се включи и тяхната учителка по физика на английски език Дамяна Грънчарова. Публиката, силно впечетлена от безупречното представяне на своите съученици, непрекъснато аплодираше и двата отбора.

Дебатът завърши с попълване на анкетни карти. Гости на събитието бяха Светлана Солачка - старши експерт по природни науки и екология, Любка Стоименова - старши експерт по чужди езици, гл.ас. д-р Дафина Костадинова - преподавател по английски език към ЮЗУ „Неофит Рилски“, гл. ас. д-р Иво Ангелов и гл.ас. Дарина Каишева към катедра „Физика” при Югозападния университет.

Петя Стефанова, която тази година е част от националния отбор по физика и ще вземе участие в турнира на младите физици, който ще се проведе в Шрусбъри, Англия, представи една от нейните задачи: „Замръзващи капчици”.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK