Ученици от Благоевград и експерти от ЮЗДП с урок сред природата

Снимки: ЮЗДП

Над 20 ученици от 6 „в” клас на Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград се включиха в урок по Горска педагогика, организиран от Югозападното държавно предприятие.

Интерактивните игри и занимания на тема „Есен в гората” се проведоха на алеята за парк „Бачиново”, а прекрасното слънчево време допринесе за доброто настроение на участниците.

Докато се забавляваха, децата научиха повече за прилепите и пеперудите, за ориентирането в природата и мимикрията като начин за оцеляване и за това как могат да разчитат на приятелите в живота и в природата.

„Вече знаем, че прилепите са единствените летящи бозайници, които се ориентират в тъмното чрез радиолокация. Така че тези занимателни игри са много полезни за нас“, смята един от шестокласниците.

Друг от учениците сподели, че тези занимания помагат на класа да бъде по-сплотен, а съучениците да разчитат повече един на друг, което е много важно и в живота.

„Идеята е да докосваме все повече хора до природата и до професията на лесовъда, която е не само тясно специализирана, но и творческа, така че да запалим след време част от младежите да станат и те лесовъди”, коментира инж. Вера Станишева - началник отдел „Възобновяване на горите” в ЮЗДП и един от 32-мата обучени горски педагози в предприятието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK