Ученици нарисуваха огромен портрет на д-р Петър Берон в Езиковата гимназия в Кюстендил

Снимки: Личен архив

Габриела, Йордан и Дарина посветиха творбата си на Деня на народните будители

Впечатляващ портрет на патрона на Езиковата гимназия в Кюстендил – д-р Петър Берон, изобразиха трима възпитаници на учебното заведение. Инициативата е на Габриела, Йордан и Дарина, които успяват да нарисуват огромния портрет в рамките само на три дни.

„Първоначално тримата ученици представиха идеята си пред директора Иванка Янкова. След кратък разговор нямаше как проектът да не бъде одобрен. Всичко стана много бързо, а резултатът е просто уникален, разказа пред ИНФОМРЕЖА преподавателят в Езиковата гимназия, Стефан Христов.

Габриела и Йордан са ученици в дванадесети клас, а Дарина в 10-и.

Общото между тях е любовта към изкуството и не само. Те са възпитаници на школата „Новите майстори“ с ръководител Евгени Серафимов.

Този път обаче идеята е изцяло на децата, които решават да нарисуват д-р Петър Берон не случайно. Посвещават творбата си на Деня на народните будители, като си обещават подобни инициативи да продължат и за напред.

А повече от ясно е, че самоинициативата на Габриела, Йордан и Дарина се радва на изключително внимание от страна на всички учители и ученици от ЕГ „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK