Учебният процес в Рибново нормализиран

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Учебният ден в гърменското село Рибново днес започна нормално, съобщи за ИНФОМРЕЖА директорът на СОУ „Йордан Йовков” Манчо Джуркин. За разлика от вчера, днес отсъстват по-малко от десетина ученици само по извинителни причини и по болест.

Вчера в средното училище в село Рибново бе направен опит да се дестабилизира учебният процес. По призив на кмета на селото Феим Иса, който е бивш директор на школото, и на кмета на общината Ахмед Башев, близо 100 деца не бяха пуснати на училище от родителите си.

100 деца не бяха пуснати на училище от родителите им след поръчков призив и на местния имам Бахри Михрин към родители и близки на учениците, като целта на организирания протест бе назначеният за директор след изборите Манчо Джуркин сам да напусна поста си.

Разсъдливи родители заподозряха участието и на учители в стачката. Според хората в селото, педагозите нарочно гонили ученици от класните стаи, връщали дори автобуси с деца от съседните села Осиково и Скребатно.

Причина за вчерашния протест е опит за премахване на Манчо Джуркин от поста директор на СОУ „Йордан Йовков”. Кметовете на селото и общината негодуват от кадровата промяна, тъй като Джуркин е представител на управляващата партия ГЕРБ.

Няма да наказвам децата с неизвинени отсъствия за вчерашния ден, защото те не са виновни, а ние. Знам причините за тяхното неявяване в училище, коментира пред ИНФОМРЕЖА директорът Манчо Джуркин. Днес в училището е спокойно и учебният процес не е нарушаван по никакъв повод. Подготвил съм съответните докладни и обяснения за случилото се. Те ще бъдат изпратени до началника на Регионалния инспекторат по образование, допълни Джуркин.

 

КОМЕНТАРИ

11117:27 - 17.01.2012
Успех г-н Джуркин,поздрави и на Рибновци,че бързо осъзнаха политичедсата манипулация! Педагозите в КОУ също да разислят и се покаят!
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK