Търговци от горялата в Кърналово борса: Тук някой си прави шеги!

Снимка: Infomreja.bg

Умишлен палеж е основната версия за пожара

Пожарът, който лумна тази нощ в зеленчуковата борса в петричкото село Кърналово, е обхванал площ от 400 кв. м, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

„Никой не ни каза снощи, че е имало пожар, казаха ни току-що. Снощи е станало около 1,30 ч. Това не е нормално – първият път е случайност, ама втори път – някой си прави шеги с нас. Ние толкова стока вкарваме в клетките и си плащаме редовно наемите, а накрая вижте какво става. Всичко изгоря – касови апарати, описи, лаптопи. Щетите са много. Но някой ще ни вирне ли парите?! На колегите два тира със стока изгоря. Оттук натам смятаме да си направим застраховки на склада.“

Това заяви пред ИНФОМРЕЖА Манчо Михайлов – един от наемателите търговци, чиято стока е напълно изпепелена.

Той не изключва нито една от двете версии – както за умишлен палеж, така и за инцидент като късо съединение.

„Снощи много дъжд е валяло… Не знам. Но щом е втори път – не е дъждът! Ние нямаме врагове е търговията, кой ще се занимава. Ние тук всички сме със семеен бизнес и се уважаваме. Тук някой си прави шеги и трябва да се разбере за какво става въпрос“, каза търговецът на плодове и зеленчуци.

В момента ситуацията на частната борса е същата, каквато и през май. Плодове и зеленчуци в огромни количества са овъглени заедно с касетките, в които са съхранявани. Конструкцията на халето е нестабилна и изцяло опожарена, а в клетките, наети от търговците, касовите апарати остават в миналото, както и документацията – фактури, договори.

Пожарът е пламнал срещу халето, което горя преди месеци, а днес се ремонтира, но все още не е годно за експлоатация.

Щетите са за хиляди.

Една тухлена стена успяла да спаси и останалата част от халетата да не пламнат, разказват пред ИНФОМРЕЖА потърпевшите наематели. За тях място за случаен инцидент няма, а дали атаката е насочена към самите търговци, или към собственика на халетата не е ясно.

Както ИНФОРМЕЖА писа, сигналът за инцидента е получен към 02:00 ч. Към произшествието са изпратени екипи на РСПБЗН – Сандански, и РСПБЗН – Петрич.

При пристигане на място екипите установяват горящи складови помещения. Започват пожарогасене и локализират пожара на площ около 400 кв.м.

Пожарът е ликвидиран и се извършва оглед.

През май на частното зеленчуково тържище горяха 13 клетки, наети от търговци.

Тогава, според данните от разследването, искра след работа с ъглошлайф бе причинило огъня.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=INFOMREJA&set=a.3896714517021742

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK