"Търговци" на дрога са арестувани при акция в София и Костинброд

Снимка: Infomreja.bg

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 11 лица

Спецоперацията е проведена на 7 декември т.г. на територията на София и Костинброд от служители на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура. В рамките на извършените действия по разследването в жилища и автомобили, както и при лични обиски, са намерени и иззети подготвени за разпространение амфетамини, марихуана, кокаин, везна за разфасоване, телефони. Според данните до момента, събрани по досъдебното производство, престъпната група е действала от юни 2018 г. на територията на градовете Костинброд, Сливница и София. 

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 11 лица - повечето от които на възраст под 25 години, за участие в организирана престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на наркотици (престъпление по чл. 321 и чл. 354а, ал. 1 и ал. 2 от НК). Наложено им е прокурорско задържане до 72 часа.

Днес, 10.12.2021 г., Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 10 от тях, съобщават от МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK