Турското МВнР: Строителството на жилища за еврейски заселници на Западния бряг трябва да спре

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Според него това е "насилствена конфискация на земи, които законно принадлежат на палестинския народ"

Решението на израелските власти за ново разширяване на селищата на Западния бряг се смята за продължение на окупацията на палестинските територии и трябва да бъде спряно незабавно. Това обяви в акаунта си в социалната мрежа Екс говорителят на турското министерство на външните работи Йонджу Кечели.

Одобреният на 6 март от израелските власти план за изграждане на близо 3 500 жилища на Западния бряг представлява по-нататъшно разширяване на окупацията на палестинските територии. Престъпленията на Израел трябва да бъдат определени възможно най-точно, за да се предотврати по-нататъшното нарушаване на международното право, написа Кечели.

По думите му "не е достатъчно международната общност да нарича окупационните дейности на Западния бряг "незаконни селища". 

Става въпрос „за насилствената конфискация от страна на Израел на земи, които законно принадлежат на палестинския народ", посочи дипломатът.

Продължаващото строителство на селища от страна на Израел на Западния бряг се смята за основна пречка за разрешаването на продължаващия десетилетия конфликт между Израел и палестинците. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK