Тръгва строителството на новия спортен комплекс в Разлог

Снимки: Община Разлог

С първа копка утре, 22 март, ще бъде даден старт на мащабното строителство на нов спортен комплекс в Разлог.

Церемонията ще започне в 11:00 часа в местността Байова борика.

Внушителното съоръжение ще бъде разположено на площ от близо 103 дка. Комплексът ще разполага с 5 тренировъчни футболни игрища, игрално поле на футболен стадион с осветление, два тенис корта, две баскетболни игрища и две волейболни игрища.

„Изграждането на подобно мащабно съоръжение е от изключителна важност за община Разлог. То ще даде възможност за провеждане на различни по рода си спортни събития, а  в същото време и ще разполага с нужните условия за подготовка, както на български, така и чуждестранни отбори. Чрез този обект ще бъде надградена съществуващата към момента туристическата инфраструктура на територията на общината", коментира кметът инж. Красимир Герчев. 

Той подчерта, че туризмът е сектор на икономиката, който придобива все по-голяма важност за общината. По думите му реализирането на този проект ще повиши нивото на предлаганата туристическа услуга и ще спомогне за затвърждаването на община Разлог като туристически център.

"Това от своя страна ще доведе до разкриването на повече работни места, а също така и до повишаване на стандарта на живот на местното население", добави градоначалникът. 

Изграждането на модерния комплекс се реализира от концесионера „ХИДРОЕНЕРГИЙНА КОМПАНИЯ“ АД - Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK