Тръгва делото срещу водач, причинил ПТП с 4-ма загинали в Монтанско

Снимка: Infomreja.bg

Предстои делото да продължи в съда

Окръжна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу М.Г. (на 32 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 4, б. „б“, пр. 2, вр. ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Обвиняемият М.Г. е правоспособен водач на МПС от началото на 2010 г. Работел като шофьор във фирма за международни превози, съобщават от държавното обвинение.

На 15.05.2021 г. мъжът управлявал товарен автомобил влекач с прикачено ремарке от Италия за България.

Около 16 ч., в района на с. Долна Вереница, област Монтана, той се движел на път с интензивен трафик със скорост от 85 км/ч, като му предстоял продължителен завой при спускане с наклон. Водачът загубил контрол над управляваното МПС, при което влекачът се насочил към насрещната лента, а натовареното полуремарке го избутало. Товарната композиция загубила напречна си устойчивост.

Последвал удар с насрещно движещия се лек автомобил, м. „Фолксваген“, който се вклинил под полуремаркето и бил повлечен на разстояние 27 метра. По този начин бил доближен и ударен следващия товарен автомобил, м. „Даф“. На свой ред в него се ударила последно движещата се в колоната цистерна с влекач, м. „МАН“.

На телефон за спешни случаи 112 бил подаден сигнал за пътнотранспортното произшествие.

На местопроизшествието пристигнала следствено-оперативна група. Констатирана била смъртта на четири лица, пътуващи в лекия автомобил, м. „Фолксваген“. На водача на товарния автомобил, м. „Даф“, била причинена травма на гръдния кош и шията.

От събраните доказателства е установено, че в условията на произшествието обвиняемият В.Г. управлявал товарния автомобил, спускайки се по наклона, с превишена скорост от 85 км/ч, при ограничение от 70 км/ч за извън населено място. Освен това пътната настилка е била мокра и валял дъжд.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK