Трупата на Брано учи на театър ученици от Кресна

снимки: Благоевградски младежки театър

Над 60 ученици от 3-ти до 11-и клас от СОУ ,,Паисий Хилендарски" в Кресна се явиха на кастинг за участие в детска театрална школа. Инициативата е на директора на училището Мая Митова, благодарение на която 28 избрани ученици от 3-ти до 11-и клас ще се обучават в актьорско майсторство през следващите 4 месеца. Със задачата е натоварен младият колектив на „Благоевградски Младежки Театър“.

Заниманията ще се провеждат два пъти в седмицата. В края на годината малките театрали ще покажат актьорските си умения на сцената на читалище ,,Култура" в Кресна. Учениците ще усвояват едни от основните умения в в актьорското майсторство - внимание и концентрация, работа в екип, безсловесни етюди.

,,Благодарим на директора Мая Митова за доверието, което ни гласува. В Кресна се работи сериозно за учениците. Надявам се в края на учебната година да направим един хубав спектакъл, с който учениците и учителите да се гордеят. Но най-ценното за нас ще бъде, ако успеем да ги променим – да отворят сетивата си за изкуството, да се прибират вкъщи заредени с енергия. Само работата с младите ще ни даде възможност да работим за бъдещето“, коментира театралната инициатива мениджърът на „Благоевградски Младежки Театър“ Бранимир Митов-Брано.
 

КОМЕНТАРИ

plamена22:43 - 13.01.2012
хихихиихихихии
Мартин22:04 - 13.01.2012
Браво на екипа! Най-после и нещо хубаво в Кресна за младите! БРАВО!
Иви20:04 - 13.01.2012
Браво момчета !!! Страхотни сте :) !!!!!
Иви20:04 - 13.01.2012
Браво момчета !!! Страхотни сте :) !!!!!

FACEBOOK