Труден старт за девойките на „Велбъжд”

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Девойките старша възраст на „Велбъжд” стартираха със загуба участието си в първия турнир от зоновото първенство по волейбол. В зала „Осогово” кюстендилският тим отстъпи с 0:3 гейма на „Бдин” /Видин/. Възпитаничките на треньорката Йорданка Василева поведоха в първата част с 23:14 точки, но бързо стопиха разликата и  отстъпиха с 24:26. В другите два гейма момичетата от Видин се наложиха с 25:15 и 25:18 точки.

Във втория си мач девойките на „Велбъжд” претърпяха загуба, след оспорвана игра от тима на „Етрополе” с 2:3 гейма. Съперничките им поведоха с 0:2 гейма, след 17:25 и 14:25. Кюстендилки играха уверено и взеха два гейма /25:15, 25:23/. В решаващият тайбрек инфарктно загубиха с 12:15 точки.

За третия си мач волейболистките на „Велбъжд” трябваше да излязат срещу тима на „Пирдоп”. Гостите си заминаха по-рано от Кюстендил и домакините спечелиха  служебно с 3:0.

След първия кръг на турнира начело е „Бдин” /Видин/ с 6 точки, следван от „Етрополе” – 5 т., „Велбъжд”- 4 т. и „Пирдоп” - 3 точки.

„Нашите момичета са две години по-малки от съперничките си в групата, но имат качества. Целта ни е класиране на едно от първите две места в групата. Вторият турнир по регламент ще бъде в Етрополе, но дата на провеждането му все още не е обявена”, каза старши треньорът на „Велбъжд” Емил Стоянов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK