Триумф на второкласниците от VIII СОУ - Благоевград на състезанието „IT Знайко”

снимки: VIII СОУ "Арсени Костенцев" - Благоевград

Безапелационна победа постигнаха малките състезатели от ІІ клас на Осмо СОУ "Арсени Костенцев" - Благоевград на националното състезание по информационни технологии в начална училищна възраст „IT Знайко”, което се проведе на 24-26 април 2015 година в Рибарица, област Левеч.

В състезанието участваха 120 деца в І-ІV клас от цялата страна, класирани след преодоляване на два предварителни етапа.

В оспорваната надпревара първите три призови места при второкласниците заеха: Викория Чорбаждийска – първо място, Валентина Стайкова – второ място, и Анна-Мария Янкова – трето място.

При първокласниците второ място завоюва Любомира Точева, а целият екип от знайковци на Осмо СОУ получиха грамоти за отлично представяне и награди – компютърни аксесоари.

„Състезанието бе трудно и оспорвано, изискваше от участниците да покажат висока дигитална компетентност, интегрирана със знания по математика, български език, изобразително изкуство и други учебни предмети. Децата се представиха достойно, като истински голями състезателии” – зяви ръководителят на школата за подготовка на състезатели по ИТ гл. учител Рая Барбулска.

„В шестте години от началото на националното състезание "IT Знайко" ясно личи почеркът и се открояват успехите на школата по информационни технологии в І-ІV клас на Осмо СОУ, затова и националното жури по достойнство оцени работите на децата”, коментира доц. д-р Румяна Папанчева, главен организатор на състезанието.

„Сега берем плодовете на упорития труд на учителите по информационни технологии в начален етап, които обучават учениците ни още от първи клас, както и на амбициите на ученици и родители децата да усвояват информационните технологии още от ранна училищна възраст. В шестте издания досега сме печелили и друг път първи места, но такава тотална победа в една възрастова група не сме постигали”, със задоволство отбеляза директорът на училището Сергей Биров.

На импровизирано тържество в учителската стая той поздрави учителите на учениците, участвали в състезанието, както и всички състезателите, като награди заелите призови места с награди – комплекти слушалки с микрофон и флаш-памет.

 

снимки: VIII СОУ "Арсени Костенцев" - Благоевград
снимки: VIII СОУ "Арсени Костенцев" - Благоевград
снимки: VIII СОУ "Арсени Костенцев" - Благоевград

КОМЕНТАРИ

Валентин Миланов ИТ магистър01:33 - 29.04.2015
Отдавна е известно, а аз го знам от опит, че красив и умен се характеризира с една дума Българче.Това излъчване от фотосите на тези мои колеги говори много за тези които разбират, останалите могат да се посъветват!!!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK