Трима с разбити глави след меле в ромската махала на Благоевград

Снимка: Infomreja.bg, архив

Трима мъже с разбити глави и припаднала бременна жена, това е равносметката от масов бой в ромската махала на Благоевград, съобщи БГНЕС. Към 20.30 часа снощи е подаден сигнал за сбиване в ромската махала „Предел”.

Повод за мелето станала 15-годишна булка, която пристанала на любимия си. Родният й клан възроптал и решил да си я върне обратно. Близките на непълнолетната девойка били посрещнати от враждебно настроената нова рода с камъни и колове.

Трима мъже на възраст между 30 и 40 години пострадали, ударени по главите с твърди предмети. Двама от тях са братя. Най-тежко е пострадал 30-годишен. Той е с разкъсна рана на главата, която е зашита от дежурните в хирургията на МБАЛ-Благоевград. Останалите двама са с хематоми по главите от получените удари. След оказаната им първа помощ и тримата са освободени за домашно лечение. 

След като новината за боя и пострадалите се разчула, роми атакували Спешното отделение на МБАЛ, за да окажат подкрепа на роднините си. 

Бременна в третия месец колабирала при вида на окървавения си мъж. Наложило се дежурният персонал да й оказва помощ. Заради струпването на 20-ина роми пред Спешно-приемно отделение е извикана и полиция. След пристигането на патрулки и отряда за борба с безредици ситуацията е овладяна.

Полицията от Второ РУП-Благоевград работи по изясняване на причините за поредния инцидент в "Предел" махала.

 

КОМЕНТАРИ

Гост12:18 - 21.02.2016
Каква снимка от лятото сте сложили само.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//