Трима лекари от МБАЛ – Гоце Делчев, са освободени от работа

Снимка: Infomreja.bg, архив

Открит остава въпросът за останалите, подали предизвестия за напускане

Днес в редакцията на ИНФОМРЕЖА се получи писмо от управителя на МБАЛ „Иван Скендеров“ – д-р Владислав Улевинов.

В него той пише, че от работа вече са освободени лекарите Канелов, Донков и Стоева.

Спазен е предвиденият в Кодекса на труда едномесечен срок на подадените от тях предизвестия за напускане, уточнява още д-р Улевинов.

Уведомителни писма за възможност за оставане на работа са получили д-р Коков, д-р Геранов, д-р Бъчварова, д-р Герова и д-р Кълвачева. В писмото се казва, че в случая също се спазва законовият срок.

В понеделник ще се проведе среща между управителя на лечебното заведение и началниците на отделения, „за които срокът на предизвестие е тримесечен“.

Припомняме, че днес към медицинския персонал на болницата се обърна кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов.

В изявлението си той изразява тревога и разочарование от липсата на компромиси, които биха довели до успокояване на обстановката, и без това  напрегната заради епидемията. Точно сега не е време за противоборства, а за единство в името на човешкото здраве, е мнението на градоначалника.

 

КОМЕНТАРИ

DARVOTO12:59 - 09.04.2020
Изгонете Улевинов и болницата си заминава! Тези доктори до сега, кавото можаха направиха (3 млн заделжения). Крадоха и се ненаядоха. Били са лекували! Лекуват друг път, само навикват хората и ги обиждат. Трябва да им се разболееш в работното време. Ако имаш нещастието да те хоспитализират, оцелееш ли клиничната пътека ще живееш ако не ...
Въведете име...2cn11:54 - 08.04.2020
Едно е ясно. Болница има нужда от реформи, по проекти на общината се наляха пари, изолации, покриви, парни инсталации, ново оборудване, асанс.ьори доялетни доста е но може и още ама не става като с магическа прочка отраз. А нещо в качеството на мед.услуги, отношението на лекарите да се е променило? Отделно като няма контрол се изписва и само загуби. Така че дано дадат шанс на новия човек да работи.
До ЗАИНТЕРЕСУВАНИЯ ГРАЖДАНИН09:59 - 07.04.2020
НЕУВАЖАЕМИ тъпунгер! Докторите си тръгнаха с достойнство и хората им засвидетелстваха подкрепата и уважението си! Сега НЕУВАЖАЕМИ да те лекуват кмета и Улевинов!
Мехмед15:07 - 06.04.2020
Д-р Улевинов болницата не само за Г.Делчев махай тези 14 всички са националисто обиждат на етническа основа затова ходим в Разлог.Ние също събираме помощи и помагаме на болницата ще доидат младите образованите тези всички са завършили благодарение на това че са комунистически чеда .Но при демокрацията всички имат еднакви права и сегавече и наще младежи се обтазоват и доктори стават

FACEBOOK