Трима измамници продали за 29 000 лева ... имитации на телефони

Снимка: Прокуратура на Р България

Прокуратурата в Стара Загора ги привлече като обвиняеми

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми М.М., на 25 г., Х.И., на 26 г., и Д.К., на 26 г., за това, че на 11.05.2023 г. в землището на гр. Стара Загора след предварителен сговор помежду си, с цел да набавят за себе си имотна облага, са въвели в заблуждение другиго, че ще му продадат мобилни телефони, като с това им причинили имотна вреда в размер на общо 29 000 лева – престъпление по чл. 210 ал. 1 т.2 вр. чл. 209 ал.1 от Наказателния кодекс.

С пострадалия свидетел се свързал непознат мъж от мобилен номер от Великобритания и му предложил да закупи няколко мобилни апарата. Двамата се договорили за цена от 29 000 лева и се разбрали да се срещнат на 11.05.2023  г. до бензиностанция край гр. Стара Загора. На срещата се явили двама от обвиняемите и предали на свидетеля оригинални кутии на мобилни телефони, в които според тях се намирали 15 апарата – айфон.  Той ги платил с парите, които носил в сак, а двамата, без да ги броят, се качили в автомобила си и побързали да отпътуват от мястото.

Свидетелят силно се усъмнил от поведението им и започнал да отваря кутиите, в които намерил пластмасови имитации на телефони, част от тухла, картонен калъф за мобилен апарат и др. Сигнализирал на тел.: 112. При проведени действия от полицията извършителите са били установени, а по-късно щетата от 29 000 лв. е възстановена на пострадалия.

Предстои приключване на разследване и внасяне на делото за разглеждане в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK