Трима измамници - от Търново и София, са задържани

Снимка: Infomreja.bg

Двама мъже и жена са извършителите на различни по вид измами

Млад мъж бе задържан за измама по интернет, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Разследването е проведено от служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Пловдив, а заподозреният е 26-годишен столичанин.

В хода на работата е изяснен механизмът, по който извършителят действал - чрез известен сайт за търговия предлагал за продажба скъпи мобилни телефонни апарати, но не изпращал закупената стока до клиентите си, въпреки преведените от тях пари в банковата му сметка.

В рамките на образуваното досъдебно производство в понеделник последвал 24-часов арест за младежа. 

53-годишен мъж и 37-годишна жена и двамата от В. Търново, мъжът известен на полицията и осъждан са обвинени в измама, чрез която са отнели жилището на болен мъж.

В хода на разследването служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР – В. Търново са събрали достатъчно данни, че през август 2021 г., след предварителен сговор и с цел да набавят за себе си имотна облага двамата са се възползвали от неопитността и неосведомеността на болен мъж от В. Търново и са си прехвърлили собствеността на жилището му.

По този начин са му причинили имотна вреда в размер на над 82 500 лв. След доклад на материалите в прокуратурата, двамата са привлечени, като обвиняеми.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK