Трима германци стават почетни граждани на Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Немските граждани Фридхелм Ло, Дитер Хапел и Йоханес Паннин бяха  удостоени с решение на Общински съвет-Гоце Делчев със званието „Почетен гражданин”.

Признанието е за изключителния им принос и заслуги към града и жителите му в областта на социалната сфера, като званието им се присъжда по предложение на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов.

От 15 години тримата чужденци, които са ръководители на немската фондация „Символ на любовта” безкористно подпомагат хората с увреждания в общината.

Благодарене на техните идеи и финансова подкрепа на немската фондация, в Гоце Делчев от 2007 година работи най-модерният в страната Дневен център за деца с увреждания, където десетки малчугани получават отлични грижи, рехабилитация  и други социални услуги.

Преди дни, отново с помощта на фондацията, в града отвори врати и Дневен център за възрастни с увреждания над 18-годишна възраст. 

Тримата мъже, удостоени с почетното звание, са инвестирали в социални  дейности в Гоце Делчев близо 3 милиона лева, като в момента продължават да работят усилено и за осъществяване на идеята за затваряне на цикъла на подпомагане на хора в неравностойно положение.

Идеята на проекта е да се даде равен шанс за живот и пълноценно социализиране на хората с увреждания.

„Дейността, която развиват Фридхелм Ло, Дитер Хапел и Йоханес Паннен за подпомагане на хора с увреждания, трябва да получи необходимото обществено признание”, заяви кметът на общината Владимир Москов.

Званията на тримата немски граждани предстои да им бъдат връчени на официална церемония.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Георги21:34 - 26.06.2013
Трябва някои друг да дойде и да ни покаже какво да правим
komentar21:06 - 26.06.2013
ПОКЛОН,НЕКА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ДА СЕ ПОУЧАТ ОТ ТЕЗИ НЕМСКИ ГРАЖДАНИ.
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK