Три ниви с канабис откриха в с. Кобилите

Снимка: МВР, архив

При вида на полицаите 52-годишен петричанин паднал и си ударил главата

Три обособени ниви със засадени общо около 155 тревисти растения, реагиращи положително на канабис, са открити от полицейски служители на РУ-Сандански. Тяхното общо тегло е около 128 килограма.

Специализираната полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена на 31.08.2023 г., като нивите са открити в Държавен горски фонд в землището на с. Колибите, община Струмяни.

В една от тях били засадени около 40 канабисови растения, във втората - около 25, а в третата, в която били засадени около 90 растения, органите на реда установили и две лица, които виждайки полицаите побягват, но единият от тях е паднал и получил травма на главата.

На пострадалия, който е на 52 години от гр. Петрич незабавно е оказана медицинска помощ и е транспортиран в МБАЛ-Петрич, а след това и в болнично заведение в гр. София.

За случаите е уведомена компетентната прокуратура и са образувани досъдебни производства. Работата продължава, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK