Три комисии с равен брой гласове „за“, „против“ и „въздържал се“ за джамията

снимка: infomreja.bg, архив

Три комисии към Общинския съвет в Гоце Делчев обсъждаха часове наред днес предложението на ГЕРБ за провеждане на референдум, който да даде отговор на въпроса: „Трябва ли Община Гоце Делчев да издаде разрешително за строеж на нова джамия на територията на град Гоце Делчев?“.

Членовете и на трите комисии - по образование и вероизповедание, законност и здравеопазване, при гласуванията постигнаха по равен брой гласове „за“, „против“ и „въздържал се“. Така поради липса на мнозинство нито се прие, нито се отхвърли внесеното от съветниците от ГЕРБ предложение за референдум.

Последно заседаваха съветниците от комисията по здравеопазване, като дебатите там бяха най-оспорвани. „Против“ допитването гласуваха само представителите на ДПС. Народните избраници от другите политически групи си поделиха по равен брой гласове „за“ и „въздържал се“, без отново да бъде постигнато мнозинство по дискутирания въпрос.

С „въздържал се“ гласуваха дори и парламентаристи от управляващата партия, съобщиха съветници след тежките заседания.

Юристите на община Гоце Делчев също участваха в заседанията. Според тях исканият от ГЕРБ референдум е незаконен.

От своя страна депутатът Георги Андонов заяви, че са спазени и запетайките от Закона за референдумите във внесеното в Общинския съвет предложение.

На 17 януари е насрочена първата сесия на местния парламент за тази година, на която се очаква развръзка по спорния казус.

 

КОМЕНТАРИ

до vangi20:18 - 11.01.2013
Хайде много моля-без обиди!!!!!В Гърмен живеят ХРИСТИЯНИ!!!!!!!В околните села има помаци т.е. мюсюлмани,но Гърмен- не закачайте!!!!
помак18:26 - 11.01.2013
не искате да идваме в гоце делчев а искате да пазаруваме и да си оставяме парите в града , защо в корница и брезница се строят параклиси ремонтират черквите като основен спонсор са бизнесмени от мюсолмани , а за изграждането на параклиса в брезница лично ахмед доган дари 5 хиляди лева, каже сега къде е толерантноста , вие не сте сагласни да се изгради мюсолмански храм на собствен терен и със собствени средства без да се иска финансиране от общината където си плащаме данъците
Аго Ви Баирям15:38 - 11.01.2013
А га бяа изборето Москов ни обеща като идим в петак на пазара и га стане обед да са слуша нашта молитва оти па нии ша си го изберем
Aктивия15:34 - 11.01.2013
Къде е ВМРО,къде е Петеловото свине,СДС,Попов,Белянов и другите мишоци? Отговор;-Слугуват на Москов,също като Терзиева.Само,че Москов е богат и ще забегне по Европа,а Вие? Поколения назад ще ви кълнът и мразят.Децата ви ще се срамуват от вас.Децата ви ще страдат.Гнус ме е от вас.

FACEBOOK