Три бунгала изгоряха в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg

Два екипа от РСПБЗН – Перник са реагирали незабавно, спасени съседни вилни имоти

Три постройки тип „Бунгала“ са изгорели при пожар във вилната зона на планината „Голо бърдо“. Причината не е установена, образувано е досъдебно производство. Пламъците лумнали вчера, около 15, 00 ч. Два екипа от РСПБЗН – Перник реагирали незабавно, в резултат на което са спасени съседни вилни имоти.

На 11 сигнала за сухи треви и храсти са реагирали през изминалото денонощие огнеборците от региона. Най-сериозен е бил пожара между брезнишките села Горни и Долни Романци. Там в резултат на запалени сухи треви и духналия през нощта вятър пламъците са засегнали горски масив. От сутринта на място са два екипа огнеборци от Брезник, горски служители, доброволци и ръководството на РДПБЗН – Перник.  Пожарът е локализиран и са организирани дежурни, които следят да не се разпространи отново. По първоначални данни са изгорели около 440 декара сухи треви и храсти и около 30 декара борови насаждения.

От пожарната отново напомнят на гражданите, че е абсолютно забранено паленето на сухи треви и храсти. Почви винаги в такива случаи пожарите се разрастват и се стига до изпепеляване на гори, къщи и стопански сгради, каквито са случаите от вчера и днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK