Трето ОУ в Гоце Делчев стана домакин на общоградско състезание "Лъвски скок"

Снимка: Infomreja.bg

То се превърна в голям спортен празник

Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев организира голям спортен празник, посветен на 150-годишнината от обесването на Васил Левски. В него се включиха всички училища в града и предучилищните групи в детските градини.

Спортната зала в комплекс „Неврокоп арена“ е пълна от край до край с деца, малки и големи ученици, учители, родители… Тук са и двамата някогашни преподаватели по физическо възпитание и спорт в Трето ОУ Йорданка Станковска и Боян Думанов. През далечната 1984 година те са поставили началото на състезанието „Лъвски скок“ в училището –традиция, която то не прекъсва до днес.

Организацията на спортната проява е безупречна. В началото скачат най-малките, после учениците от началния курс, от прогимназията и накрая – гимназистите. Преподаватели измерват и записват постиженията.

Домакините са подготвили и програма, посветена на Апостола – песни и стихове за националния герой. Отлично се представят и мажоретките на училището, които завладяват публиката с изпълнението си.

Като на всяко състезание, водещите обявяват имената на победителите. Медалите за първо, второ и трето място връчват директорът на училището домакин Никола Джингаров, началникът на отдел „Образование“ в общината Маргарита Енчева и преподавателката по физическа култура и спорт в Трето ОУ Мария Балтаджиева.

Гоцеделчевци ще помнят дълго този красив спортен празник.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//