Третират зелените площи срещу кърлежи

снимка: infomreja.bg, архив

Община Благоевград започна кампания за пръскане срещу кърлежи в града. Третирането се извършва с препарата "Айкън", който е биоразградим, фоторазградим и без остатъчно действие.

Обработките ще се извършват след  18.00 часа. Двадесет и четири часа след пръскане е препоръчително да не се влиза в тревните площи и  да не се пускат деца на детските площадки.

Пръскането се извършва по определен график. Първите дезинфекцирани участъци са алеите на парк „Бачиново”. Напръскани са и централна градска градина, тревните площи на пл.”Георги Измирлиев” и зад община Благоевград, градинката пред НАП и пред банята, градината в квартал Вароша, зелената площ пред Младежки дом, площите срещу V ОУ, градинката срещу III ОУ, площите пред съдебна палата и парк “Ловен дом“.

Днес пръскането продължава в тревните площи и детските площадки в кварталите „Еленово” и „Ален мак”. На 28 април ще бъдат обезпаразитени дворовете на всички учебни заведения на територията на общината, на 29 април - двора на МБАЛ-Благоевград.

Пръскането продължава на 30 април в кварталите „Струмско”, „Грамада” и „Запад”.

Графикът за пръскане на тревни площи срещу кърлежи е определил дните от 1 до 5 май за районите Централните детски градини, Обединени детски заведения и Дом за стари хора в общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK