Трети ден горски служители гасят пожара в района на Чепеларе

Снимка: Infomreja.bg

Пожарът е в борова гора, като засегнатата площ е вече над 1000 дка

Вече трети ден горски служители участват активно в гасенето на пожара в района на Чепеларе. Над 100 представители на Южноцентрално държавно предприятие Смолян, Регионална дирекция по горите, пожарникари и доброволци участват в борбата с огъня, който продължава да бушува над село Хвойна, съобщават от Министерство на земеделието.

Пожарът е в борова гора, като засегнатата площ е вече над 1000 дка. Има отделни огнища, които не са локализирани. Продължава работата и с тежката техника на Южноцентрално държавно предприятие, с която се осигурява достъп за противопожарните автомобили през труднодостъпния  терен, правят се просеки срещу разпространението на огъня. На терен в борбата с огнената стихия са служители на ЮЦДП и на държавните горски стопанства в Хвойна, Смолян, Широка лъка, Кормисош, Извора, Смилян, Михалково, Славейно, Златоград, Ардино, Асеновград и Пловдив. През нощта шест екипа на пожарната са дежурили, за да не се допусне разпространение на пламъците. Днес усилията също ще бъдат насочени огънят да бъде ограничен, за да не слезе към „Синият хан“ и с. Хвойна.

В овладяването на пожара и днес ще се включат двата хеликоптера. За момента няма опасност за близките населени места. В частта около главния път пожарът остава ограничен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK