Трета информационна кампания за саниране на жилища в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

За трети пореден път Министерството на регионалното развитие ще открие информационна кампания по проект „Енергийно обновяване на българските домове”, осъществяван с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Начало на събитието ще постави пресконференция, която ще се състои на 27 септември, от 11.00 часа, в зала 5 на община Благоевград.

Участие в събитието ще вземат Христина Стоичкова, представляваща дирекция „Обновяване на жилищни сгради” в Министерството на регионалното развитие, инж. Стоян Благоев, зам.-кмет на Община Благоевград, както и представители на Проектния мениджър за района и на Фонда за жилищно обновяване.

Информационните дни по проекта „Енергийно обновяване на българските домове” ще се проведат в следния график: 27 септември – пл. Георги Измирлиев 1 от 16.00 до 19.30 ч.; 28 септември – пред ГУМ от 16.00 до 19.30 ч. И 29 септември – пред сградата на Съдебната палата от 10.30 до 14.00 ч.

По време на информационните дни в Благоевград ще се проведат и срещи с управители на етажната собственост, на които ще се даде отговор на въпроси и казуси, свързани с участието на собствениците в проекта и всяка допълнителна информация, интересуваща лицата. Срещите ще се проведат на 27 септември, от 18.00 ч. и на 28 септември от 11.00 ч. в сградата на община Благоевград, зала 5.

Проект „Енергийно обновяване на българските домове” цели да осигури по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове чрез повишаване на качеството на жизнената среда и изпълнение на мерки за енергийна ефективност.

Той обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години (2012-2015 г.). За всяка одобрена сграда собствениците ще получат финансова помощ до 75% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв.

Целта на информационните дни е да се запознаят повече хора с предимствата и възможностите на проекта.

До момента са проведени две информационни кампании - една през 2012 г. и една през 2013 г. Предстои финална пролетна кампания по проекта през пролетта на 2014 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK