Транспортираха в "Пирогов" пребития Стойчо Илиев от кв. "Кремиковци" в Гърмен

снимка: infomreja.bg, архив

Пребитият в неделя вечерта 29-годишен мъж Стойчо Илиев от гърменския квартал "Кремиковци" е в тежко състояние, със счупен череп и многобройни травми по цялото тяло. Тази сутрин, след като лекарите от МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев му оказаха необходимата медицинска помощ, пострадалият от побоя на свои съкварталци бе транспортиран за столичната болница "Пирогов".

Медиците от Гоце Делчев съобщиха, че състоянието на Илиев е критично и в рамките на няколко дни ще стане ясно дали ще настъпи подобрение.

Междувременно задържаните в РУП - Гоце Делчев побойници от известната в ромския квартал като тарторска фамилия Михайлови още снощи са били освободени от полицейския арест, веднага след изтичане на 24-часовото им задържане.

Както "ИНФОМРЕЖА" писа, около 20,30 часа в неделя в полицията в Гоце Делчев постъпи сигнал за масово меле в кв. "Кремиковци", воден от Община Гърмен като ул. "Извън регулация".

След запой на сватба в село Гърмен побойниците, начело със старейшината Сергей Михайлов, нападнали жертвата пред дома му с брадви и дървета и го пребили зверски. 

Според местните жители причината за саморазправата с 29-годишния Стойчо Илиев е, че преди 4-5 месеца жена му зарязала и него, и двете им деца, като отишла да живее с един от синовете на ромския тартор Сергей Михайлов.

На няколко пъти като срещал бившата си жена в квартала, Стойчо й напомнял, че имат деца и въпреки раздялата им, я приканвал да помага за отглеждането им. Самият Илиев е безработен. От време на време бил наеман по квартала и в село Гърмен за строителна и друга работа и така изкарвал по някой лев, за да осигури хляб за децата.

Въпреки че побойниците са предупредени и по случая е образувано досъдебно производство, в ромския квартал "Кремиковци" цари напрежение след тяхното освобождаване от ареста.

 

КОМЕНТАРИ

ххх18:22 - 06.11.2013
За всеки убит мангал „АТАКА„ дава по един кубик дъски.
Ко?09:22 - 06.11.2013
Сега беше момента тоя мангал да го оставят да пукне като куче за назидание на другите да знаят, че трябва да се плаща!
Свилен02:23 - 06.11.2013
Депутатът Ахмед Башев ще спаси от съд побойниците които са тнегови мекерета а това момче дано се оправи независимо дали има или не осигуровки , двете му дечица като си нямат майка поне с баща да пораснат .
rrr23:54 - 05.11.2013
толкова пари ще се похарчат за този циганин, който не е дал и един лев на тази държава. после защо няма пари в здравеопазването. колко данъци и осигуровки е платил този. и колко помощи е взел. отговорете си на това

FACEBOOK