Трафиканти на мигранти се изправят пред съда в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Извършителите на престъпното деяние са били привлечени в качеството на обвиняеми

Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.Н. и Г.П. по дело за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават в страната.

На 113 май 2022 в Гранична полиция - Благоевград, постъпила информация за противозаконно превозване на група чуждестранни граждани, влезли на територията на България без разрешение на надлежните органи на властта.

По случая били предприети действия по установяване и спиране на съответните превозни средства.

Същия ден в района на с. Градево, община Симитли, полицейските служители спрели за проверка два товарни автомобила – марка „Ситроен“ и „Ивеко“.

В единия от тях, управляван от И.Н., били установени 18 чужденци, сред които имало и две малолетни деца. Водачът заявил, че мигрантите са от Сирия и ги превозва от гр. Свиленград до ГКПП Калотина. За тази услуга щял да получи сумата от 3 000 евро от лице, чиято самоличност отказал да разкрие. ма

Неговият съучастник Г.П. се движел отпред, като отговарял за проследяване и уведомяване за евентуални полицейски патрули.

Извършителите на престъпното деяние са били привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното досъдебно производство.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото, съобщават от държавното обвинение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK