Това лято колите на Google Street View ще пътуват отново през България

Снимка: Гугъл

Това лято колите на Google Street View ще пътуват отново през България с цел да актуализират локалните данни в Google Maps. Този път автомобилите на Street View ще се фокусират върху получаване на по-актуална информация за свързването на пътища между градовете.

Street View е популярна функция на Google Maps, която понастоящем е достъпна в над 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на тази функция, потребителите могат да гледат 360⁰ графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство. Достъпни са и в Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.

Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира непрекъснато, за да поддържа и отразява вярна на реалността картина.

Както винаги, Google полага големи усилия, за да защити неприкосновеността на личния живот, като същевременно позволява на всички потребители да се възползват от Street View. Преди всяко публикуване на събраните изображения се извършва обработката със специална технология. Тя замъглява лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани, като по този начин защитава неприкосновеността на личния живот. Street View разполага с допълнителна функция за премахване на изображения. Потребителите могат да използват бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Обиколката на България ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца. Повече информация за Street View и подробна информация за това къде се движат автомобилите в момента, можете да намерите на: https://www.google.com/streetview/understand/


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK