Тотев направи две копки в деня на българската община

снимки: infomreja.bg

На днешния Презник на българската община санданският кмет Андон Тотев даде старт на строителните дейности на два обекта в общината.

Първа копка днес сутринта направи градоначалникът на пътя от главен път Е-79 до централния площад на село Плоски, с което даде стартът на асфалтирането на 7-километровата отсечка.

За ремонт на пътя са предвидени 460 хил. лв., а изпълнител е „Пиринстройинженеринг” АД. Отсечката се предвижда да бъде асфалтирана на два пъти, като се очаква да бъде завършена пролетта на 2013 г.

Шефът на фирмата изпълнител Васил Костов увери всички, че настилката ще е качествена и асфалтирането ще приключи в предвидените срокове.

Първата копка се превърна в цяло тържество на площада на селото, където кметицата София Джиджева пожела спорна работа и един чисто нов и хубав път. Специално за случая прекрасни малчугани от детската градина, накипрени в народни носии, напълниха сърцата на всички със своите изпълнения.

Малко по-късно кметът на общината Андон Тотев и Нина Ръждева – директор на Спортния интернат в Сандански дадоха старта на мащабните ремонтни дейности в спортния комплекс, който са по проект „Създаване на екокампуси – като средство за засилване на трансграничното екологично образование и обучение”.

Проекта е на стойност 3 млн. 169 хил., като 2 млн. 727 хил. са за водещия партньор община Сандански, а останалите са за проектния партньор „SOS- Детски селища  гр. Александрополис , Гърция”.

Дейностите по проекта включват реконструиране и реновиране на спортния интернат. Това включва основен ремонт и преустройство на столовата, кухнята, складовете, санитарните възли и административните помещения на партера, всички помещения на първият и вторият етаж, ремонт на съоръженията, басейна  и др.

Срокът за изпълнение е две години.

С реализацията на този проект  спортният интернат ще добие нов облик, което ще улесни работата на всички трениращи и занимаващи се със спорт не само от града, но и от страната.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK