Топла и ветровита неделя

Снимка: nova.bg

Очаква се силно вълнение по Северното Черноморие

Времето в неделя ще се оформи от преминаващ над страната студен атмосферен фронт. До ранния следобед на изток ще е слънчево, а в западната половина на страната ще се появят облаци. По-късно вечерта може да превали и в районите по източното поречие на река Дунав и в Североизтока. Там, където се формират валежите в най-топлата част на денонощието, ще има условия за развитие на буря с краткотраен порой, гръмотевици и дори градушка. 

Температурите през деня ще достигнат своя максимум със стойности от 27 до 32 градуса. Ще духа вятър, който ще е по-силен първо в Дунавската равнина следобед, а после и на изток. Най-мощните пориви ще са със скорост до 60-70 км/ч. В сила е жълт код в Западна и Централна България.

По крайбрежието ще е слънчево с вероятност за валежи по-късно през деня и вечерта по Северното Черноморие. Температурите в най-топлата част на денонощието ще са между 27-29 градуса. Следобед ще духа силен вятър от североизток. Вълнението ще е забележимо с височина на вълните над метър, на север и по-големи. 

През новата седмица дневните температури ще паднат леко в началото до към 25-26 градуса. После отново ще тръгнат нагоре. Облачността ще е динамична. В понеделник се очертава по-силен вятър, най-вече в Източна България. По-голяма вероятност за следобедни валежи, гръмотевици и градушки ще има в четвъртък и през предстоящите почивни дни. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK