Тома Томов в село Кочан: Трябва да се стремим към свят, в който цари хармония на цивилизациите и на религиите

Снимки: БСП

„Трябва да се стремим към свят, в който цари хармония. Хармония на цивилизациите и на религиите“. Това заяви водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в 1 МИР Тома Томов пред препълнената зала на читалището в село Кочан.

Вчера Тома Томов се срещна с жителите на няколко села в община Сатовча като Долен, Сатовча и Ваклиново. Той бе придружаван от местните кандидати за народни представители – Елина Кумбарова и Бойко Юзекчиев, както и голяма част листата. Всички срещи преминаха при невероятен интерес. Изключителен фурор предизвика появата на журналиста в препълненото читалище на село Кочан.

„Не може страна, която е в шампионската лига на планетата, която не е окупирана, в която няма чума, която не воюва, да бъде толкова бедна. Българският народ не е толкова беден. Откъде накъде трябва да сме най-бедни в Европа? Причината е съвсем ясна - управляващата класа и нейния курс. И в това отношение тези неща ще бъдат променени. И това е моята причина да участвам в политическия процес. Докато участвам в тази битка, ще се бия докрай! Борисов е вреден за България и не трябва да бъде допускан до кормилото на държавата", сподели Томов.

Д-р Спахиев от Кочан се обърна към него с думите: „Нека българските политици заровят томахавката и изпушат лулата на мира! Нека не забравяме, че всички сме в една лодка насред океана и трябва да гребем в една посока, за да достигнем брега.“

На въпрос към водача на листата на коалиция „БСП за България“ в Пиринско какви каузи ще следва като влезе в парламента, Тома Томов заяви, че мечтае да направи телевизия за онези българи, които са далеч от страната. Но такава, която да правят самите те. Да разказват своите истории, за да могат да се чувстват приобщени към България и българското общество.

„Според мен парламентът трябва да прави повече за икономиката на знанието", каза още Тома Томов.

 

КОМЕНТАРИ

NEVROKOP05:19 - 18.03.2017
Докторе,хубаво си казал на томето,че трябва ВСИЧКИ ДА ГРЕБЕМ В ЕДНА ПОСОКА-добра приказка,но комунистите гребът само в тяхната си посока.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK