Ток уби 56-годишен мъж от Осиково, баща на футболните звезди Илко и Димитър Пиргови

Снимка: Infomreja.bg, архив

При нещастен инцидент, станал днес в гоцеделчевското село Буково, издъхна на електрически стълб техникът от „Енергоснабдяване“ -  Гоце Делче Емил Пиргов, който е от гърменското село Осиково, но от години живее със съпругата си на ул. "Дунав" в Гоце Делчев.

Нещастието е застигнало 56-годишния Емил Пиргов, докато с колеги от специализираното звено от "Енергоснабдяване" прикачал ел. табло на частен дом в Буково. 

Тялото на убития от тока мъж е било свалено от електрическия стълб, след като той вече е бил починал, разказаха жители на Буково, станали свидетели на нещастния инцидент. В селото се говори, че има вероятност колегите на Емил Пиргов да са забравили да изключат напрежението от трафопоста, но това предстои да се установи от следствените органи, които най-вероятно ще започнат разследване на нелепата смърт на Емил Пиргов.

Емил Пиргов е от гърменското село Осиково. Съпругата му, която е вече пенсионерка, е била кмет на Осиково един мандат преди 1989 година, а двамата му синове са известните футболни звезди - Димитър Пиргов, който играе във ФК “Левски“, и Илко Пиргов - вратар на ФК „Ботев Пловдив”, обясниха близки до семейството. 

Новината за смъртта на Емил Пиргов буквално покоси хората от родното му село и многото му приятели от целия Гоцеделчевски регион. Очаква се да бъде направена аутопсия на нелепо загиналия мъж, както и да започне разследване за причините за смъртта му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK