Тютюнджии готвят нов бунт, гръцката „Михайлидис” бави парите трети месец

снимка: infomreja.bg, архив

Ново напрежение около тютюна и неговото изкупуване се нажежава в целия Гоцеделчевски регион. Този път става въпрос за неплащане на изкупената продукция на стотици производители от гръцката фирма „Михайлидис”.

Тютюнопроизводителите се чувстват излъгани за поредна година от въпросната фирма, с която те са сключили договори, въпреки че проблемите с плащанията са от години.

Седалището и фабриката за преработка на продукцията на гръцката фирма са базирани в Сандански, а според регистъра те са собственост на Панайотис Михайлидис, който от Гоцеделчевско и цялата страна е изкупил стотици тонове жълто злато от сортовете "Басми", за които няма никакво плащане от януари тази година, или повече от три месеца. 

Според закона и клаузите в подписаните договори, търговецът е длъжен да плати на тютюнопроизводителите за купената от тях продукция до месец след прибирането й в складовете в Сандански. Ужилени производители от Неврокопско всеки ден звънят на фирмата, някои от тях пътуват и до Сандански, за да си търсят парите.

По този повод тази вечер в Гоце Делчев се събират представители на инициативни комитети от цялата страна за предприемане на протестни действия срещу гръцката фирма „Михайлидис”. Източник на „ИНФОМРЕЖА" коментира, че се обмислят протести пред фирмения офис в Сандански и на жълтите павета в столицата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK