ТИР без спирачки се заби във влекач при рухналия път за Банско, по чудо не помете работници (СНИМКИ)

снимки: infomreja.bg

Камион без спирачки помете влекач на строителна фирма "Агромах" в прохода "Предел". Сблъсъкът стана тази сутрин в участъка, който се ремонтира, тъй като преди месец свлачище погълна едното платно.

За късмет зверската катастрофа се размина без жертви.

Малко след 11 часа товарен автомобил "МАН" с варненска регистрация се спускал от зимния курорт Банско в посока Симитли. Заради неизправни спирачки, ТИР-ът се движил с бясна скорост.

Шофьорът не успял да овладее управлението и при светофарната уредба, която регулира движението в единственото здраво платно в района. В същия момент движението било спряно заради червена светлина.

Като по чудо товарният камион успял да заобиколи две леки коли, които изчаквали зелен сигнал. Подминал автомобилите и продължил надолу, като връхлетят върху идващ отсреща влекач, който секунди преди това разтоварил фрезата, необходима за строителните дейности на обекта.

Именно този удар спрял летящия камион да не помете още коли.

"ТИР-ът буквално летеше надолу, цяло чудо е, че не ни прегази", заявиха работещи на пътя, които са станали свидетели на катастрофата. В момента на сблъсъка на мястото е имало поне десетина строители, но никой от тях не е пострадал.

По предварителни данни на пътя няма следи от спирачен път, което най-вероятно означава, че на варненския камион са отказали спирачките.

При зверския сблъсък е пострадал водачът на ТИР-а, който е от Монтана. Той е изваден от смачканата кабина на камиона с помощта на спасителни екипи, които са рязали ламарините.

Пострадалият е транспортиран в МБАЛ - Благоевград. Настанен е в хирургично отделение с две счупени ребра и счупен ляв крак. По първоначална информация състоянието му е тежко, но няма опасност за живота му.

Водачът на влекача е невредим. 

На същия участък през 2007 година стана идентична катастрофа. Тогава пътят отново бе в ремонт и се регулираше от светофарна уредба. Камион без спирачки не успя да спре на червен светофар и помете осем коли пред него.

При инцидента загинаха петима души, а други девет бяха ранени.

Днешният сблъсък предизвика километрични опашки и в двете посоки на движение.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK