Тинейджърите пили течност за чистачки, а не ракия

Къщата, където са се събрали младежите в село Падеш, infomreja.bg

Шестима младежи се натровиха с течност за чистачки, която объркали с ракия, след запой в благоевградското село Падеш. Лекари се борят за живота им. 

Най-тежко е състоянието на 18-годишната Даниела Апостолова, която е настанена в отделението по реанимация на МБАЛ - Благоевград. Тя е в кома и на апаратно дишане. Останалите петима тинейджъри са транспортирани в клиниката по токсикология в Пирогов. 

В неделя вечерта група тинейджъри се събрали в дома на Даяна Калайджиева в Падеш, където купонясвали до сутринта. Късно през нощта обаче им свършил алкохола и домакинята отишла в мазето да търси още. Там намерила шише с ракия и го сложила на масата.

Купонът продължил и младежите щедро се почерпили с новото питие. То обаче се оказало не ракия, а течност за чистачки, която бащата на Даяна съхранявал в ракиено шише.

Тъй като вкусът му бил остър, младежите го разредили с малинов сок и бира.

Сбирката приключила в ранни зори идецата се прибрали по домовете си.

Първа се почувствала зле Даниела Апостолова. През целия ден в понеделник девойката спала непробудно, а късно вечерта се събудила със силно главоболие.

Към 3 часа тази нощ девойката е транспортирана в спешното отделение на МБАЛ - Благоевград, където изпаднала в кома. Към 6 часа сутринта е преведена в реанимация.

"Даниела е в кома, на механична вентилация и състоянието й не позволява да бъде транспортирана. Консултирахме се още сутринта с токсиколог от Пирогов, който следобед пристигна в болницата", коментира пред ИНФОМРЕЖА управителят на МБАЛ - Благоевград д-р Красимир Михайлов.

Малко след 10 часа тази сутрин в болницата са приети още четирима участници в запоя в Падеш - Милен Лазарски, Даяна Калайджиева, Кристиян Чучков и Мони Христов, всички между 16 и 20 години от Падеш, които по-късно през деня бяха транспортирани за клиниката по токсикология в Пирогов.

В следобедните часове е постъпило още едно момче от компанията, което е от Разлог. То също е закарано в столичната болница.

Полицията работи по случая. Проведени са разпити с роднини и приятели на младежите.

"Няма нищо криминално в случая, цялата история е много нелепа. Странно защо децата не са усетили, че са пили течност за чистачки, а не ракия", коментира директорът на ОД МВР - Благоевград комисар Георги Костов.

По думите му в купона са участвали още няколко младежи, които се издирват, за да бъдат прегледани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK