Тина Чаова от „Новите майстори“ с първа самостоятелна изложба

Снимки: личен архив

Първа самостоятелна изложба на възпитаничката на ЕГ „Д-р Петър Берон“ и школата на Евгени Серафимов „Новите майстори“, Тина Чаова бе открита във фоайето на Общински драматичен театър – Кюстендил.

Авторката подреди 38 графични изображения, рисувани с масло върху злато и сребро.  „Да имаш самостоятелна изложба е толкова важно и сложно. Това е детето, което дойде шлифовано от живота, и което просто работеше покрай мен. Нейното изкуство излизаше съвсем естествено, то извира по този оригинален начин, по който се получи и тази изложба“, каза по време на откриването Евгени Серафимов.

Той подари на Тина сребърна луна за спомен, за да не забравя как изглежда луната на родното място, когато вече тя ще бъде извън пределите на страната. Със свои акустични изпълнения на китара по време на откриването на изложбата се включи Деян Димитров – ученик в 11 клас на ПГ по икономика и мениджмънт.

Тина благодари на уважилите я с присъствие, на преподавателя си Евгени Серафимов, когото по думите й чувства като приятел, на майка си и на всички, които я обичат и й помагат. „Надявам се творбите ми да ви грабнат, защото много се постарах, нещата които виждате да бъдат такива, каквито са“, каза видимо развълнувана авторката. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK