ТФ „Астра“ с приз за хореография на фестивала „Ритъмът в сърцето ми“

снимки: Младежки дом - Благоевград

Голям успех постигна Танцова формация “АСТРА“ с художествен ръководител Галя Златкова при Младежки дом – Благоевград на VI Национален танцов фестивал “Ритъмът в сърцето ми“, проведен от 31 март до 1 април в залата на Театър София.

Специален приз за хореография за “АСТРА“, три дипломи за отлично представяне в трите възрастови групи, едно трето място за деца от 10-16 годишна възраст в Направление “Класически и характерни танци“ и диплом за отлично представяне в стил “Съвременни танци“ за възрастова група над 16 години са отличията, спечелени от Танцова формация “АСТРА“ във феситвала.

Във форума участваха 67 състава с над 800 деца от цялата страна. В надпреварата с едни от водещите танцови състави  в страната и школите на Красимира Колдамова и Маша Илиева нашите момичета грабнаха  специалния приз за хореография. Дияна Рекарска бе най-грациозната танцорка от участничките във фестивала. Нейната грация, талант и перфектното й изпълнение на танца "Японска луна" заслужено й донесоха специалната награда. В надпреварата участваха над 30 балерини от школите на Красимира Колдамова и Маша Илиева, а нашето момиче Дияна очарова жури и публика и победи.

Най-известните специалисти в областта на хореографията бяха в журито: Алфредо Торес Хурейдини - кубински танцьор, хореограф и преподавател по латино танци, Росен Михайлов – преподавател по модерна танцова техника в Нов български университет, работил в балет “Арабеск“, в Берлин, Лондон, Хон Конг и Америка и Дарина Бедева – прима балерина на Националната опера и балет. Те по достойнство оцениха труда и таланта на нашите момичета от ТФ”Астра” и заслужено се завърнахме с наградите.

 

КОМЕНТАРИ

Tea14:52 - 04.06.2013
Каним всички талантливи деца да се присъединят към Децата на България/Тенерална Международна Детска Асамблея "Деца на Планетата". ДА ПРЕВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ В ПЕРЛАТА НА ЕВРОПА И СВЕТА Да върнем България на подрастващото ни поколение - децата! http://www.childrenoftheuniverse.eu
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK