Терзийски: Посегателството срещу полицейски служител – настоящ или бивш, е недопустимо

Снимка: Infomreja.bg

Палежите на автомобили бяха характерни за едни други, категоричен е бившият министър на МВР

Посегателството срещу полицейски служители - настоящи или бивши, се приема като напълно недопустимо във всяка демократична държава. Това обяви кюстендилският депутат и бивш министър на вътрешните работи, Христо Терзийски. Той посочи, че палежите на автомобили бяха характерни за едни други времена, които мислехме, че вече отдавна са минало.

„Очаквам ръководството на МВР да се занимава по-малко с ПР и повече с ефективно противодействие на престъпността. Настоявам за пределна мобилизация на полицейските органи и бърза разкриваемост на извършителите и поръчителите“, обяви Терзийски.

Както ИНФОМРЕЖА обяви, тази сутрин около 4 часа бяха запалени двете коли на бившия директор на ОДМВР – Кюстендил, Георги Джоглев.

По-рано на брифинг с медии и кметът на Кюстендил определи случилото се като недопустимо.

„Когато влязох в Общината през 2007 г. една от първите ми срещи беше с тогавашния началник на Районното управление Георги Джеглев. Изкарахме тежките години на борбата с престъпността - черешово убийство, инциденти в голяма част от кварталите, всичко това се реши. Ние забравихме тези думи като престъпност и беззаконие, всичко това се дължи на Георги Джоглев“, заяви още кметът.

От своя страна Джоглев беше категоричен, че не е получавал заплахи, а палежът над автомобилите е умишлен и свързан с работата му в полицията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK