Тервел Пулев донесе първия медал за България!

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тервел Пулев гарантира първи медал за България от Олимпиадата, след като се класира на полуфинал в категория до 91 килограма от боксовия турнир на Игрите в Лондон, пише sportni.bg.

Тервел надигра аржентинеца Ямил Пералта Хара с 13:10 и със сигурност ще вземе поне бронз от Олимпийските игри, тъй като в бокса не се играе за 3-то и 4-то място, а отличените са двама.

Малката Кобра излезе на ринга минути, след като капитанът на боксьорите ни в Олимпиадата Детелин Далаклиев загуби на фаза четвъртфинал от британеца Люк Кембъл и то с минимална разлика.

В срещата на Пулев обаче нямаше съмнение кой е по-добрият боксьор. В първия рунд аржентинеца тръгна с отличен прав в лицето на Пулев, но след това българският боксьор се окопити и започна да диктува играта. В края на рунда съдиите удариха леко рамо на аржентинеца и дадоха равенство 3:3.

Във втория рунд обаче българинът натисна и го спечели с 5:3 точки. И третият рунд отиде в полза на Пулев - 5:4 Направиха впечатления честите спирания на играта на Хара, заради проблем с екипировката му, но това се случи и на Пулев.

За място на финала Тервел, който е  боксьор номер 1 на България за 2011 година и двукратен европейски вицешампион в тази категория, ще играе с фаворита Александър Усик от Украйна. Срещата е на 10 август в 17:30 часа българско време. /sportni.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//