Териториалните поделения на ЮЗДП в Кюстендил вече са две

Снимка: Infomreja.bg, архив

От началото на месец юни „Държавно ловно стопанство Осогово” в Кюстендил се разделя на две териториални поделения на Югозападното държавно предприятие. Едното запазва досегашното си име и предмет на дейност, като се създава нова горскостопанска единица - „Държавно горско стопанство Кюстендил”. Заповедта за обособяването на двете структури е на министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

Инж. Тони Колев поема управлението на новото горско с обща площ 36 647 хектара. От тях 22 890 хектара са държавните гори, разположени в 50 землища в общините Кюстендил и Трекляно. Досега тези територии се стопанисваха от „ДЛС Осогово”, но поради големия териториален обхват на стопанството /62 141 хектара/ се налага създаването на самостоятелна структура. Целта е повишаване на контрола и по-ефективно управление на държавните горски територии.

С преструктурирането площта на „ДЛС Осогово” се намалява на 25 492 хектара. От тях 20 420 хектара са държавните гори, разположени в 41 землища в община Кюстендил. За директор на ловното стопанство е назначена инж. Емилия Иванова, досегашен главен лесничей, която има защитени две магистратури - по екология и по горско стопанство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK