Теле и две овце сготвиха за ифтара в Брезница, даден от лидера на ДПС, паралелна вечеря в джамията организира и ДОСТ

Снимки: Пресцентър ДПС

По стара рецепта местни майстори от гоцеделчевското село Брезница сготвиха дадените от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ за благотворителна вечеря в селото по случай свещения месец Рамазан едно теле и две овце. 

Специалната и много вкусна халва, която се приготвя традиционно от мюсюлманите за всички поводи, също присъстваше на ифтарската трапеза, коментира председателят на ДПС в община Гоце Делчев Сайди Чолак. 

Повече от 650 жители на Брезница и много гости бяха нагостени на благотворителната вечера, която даде в неделя председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в гоцеделчевското село Брезница.

Карадайъ пристигна с целия съвет в Гоце Делчев, където часове преди общото разговяване бе проведено и разширено заседание на Областния съвет. В него участваха и представителите на МДПС от цялата Благоевградска област.  

На Областния съвет на ДПС в Гоце Делчев, както и на благотворителната вечеря в Брезница присъства почти целият централен съвет на партията, начело с лидера Мустафа Карадайъ, заместник-председателите доц. д-р Алиосман Имамов, Ахмед Ахмедов, Филиз Хюсменова, Янко Янков, както и членовете на Централното оперативно бюро Йордан Цонев и Нигяр Джафер, областният председател на ДПС-Благоевград Ведат Хюсеин, общински съветници, кметове на населени места и общественици. 

Освен присъстващите над 650 човека на ифтара в Брезница, масите за които бяха наредени в новата и голяма зала на селото, още 200 порции бяха раздадени допълнително, уточниха от общинското ръководство.

Жители на Брезница пък съобщиха, че по време на дадения ифтар от председателя на ДПС в селото им е бил направен опит за провокация с организиран паралелен ифтар от Мехмед Хаджи - член на джамийското настоятелство в Брезница. За него се говори, че след учредяването на ДОСТ в Благоевградска област съвместявал религиозните си обязаности с политическите като член на Областният съвет на ДОСТ. 

Именно името на Мехмед Хаджи е било обсъждано и на проведения Областен съвет на ДПС в Гоце Делче в присъствието на целия Централен съвет, където е бил зададен въпросът дали религията позволява джамийските настоятели и духовни лица да се занимават и с политически дела. 

На същия партиен форум Мустафа Карадайъ и представителите от централата на партията са изслушали общинските председатели за състоянието на партията в общините, както и влиянието на ДОСТ в Гоцеделчевско след учредяването на областната структура. 

Според присъстващи всеобщо е било мнението на представителите на ДПС от Гоцеделчевско, че няма напуснали членове на партията за присъединяване към ДОСТ и че ДПС стои стабилно в региона. 

На проведения в сряда Областен съвет на ДПС в Гоце Делчев обект на обсъждане и преценки са били и предстоящите през есента избори за президент и вицепрезидент на Република България. По въпроса с коя партия ще се коалира ДПС или коя президентска двойка ще подкрепи, партията на Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ все още нямало решение, коментираха още от областното представителство на ДПС. 

 

КОМЕНТАРИ

Vedat do 12414:41 - 01.07.2016
Нещо си се объркал мой човек.Официалнни данни:Ахмед Доган-агент,Рамадан Аталай-агент,Юнал Лютфи-агент,Рушен Риза-агент,Янко Янков-агент,Емел Етем-агент,Камен Костадинов-агент,Ахмед Башев-агент.Да продължавам ли още?
12407:58 - 01.07.2016
До Ведат каурски. В парламента най много са от ГЕРб нали имаше справка, след това от БСП,АБВ ВМРО Патриоти,ДПС и АТАКА, и Павката от ДОСТ. След време ще излезе ,че и Хафъзов е бил агент.
Vedat do 12407:18 - 01.07.2016
Май нещо си се объркал ДС са в ДПС мой човек!!
Vedat do 12407:18 - 01.07.2016
Май нещо си се объркал ДС са в ДПС мой човек!!

FACEBOOK