Театрална постановка осмива манията по турските сериали

 

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

 

На 15 март от 18 часа в Дома на културата в град Гоце Делчев ще гостува театралната група "Тийнкомеди". Тя ще представи постановката СТОП - комичен прочит и осмиване на манията на голяма част от българските граждани да гледат турски сериали.

Това е третото поставяне на постановката. След като през май 2012 тя обра овациите на санданската публика, пред декември Тийнкомеди гостува и в зала "Пейо Яворов" в Благоевград.

Групата е създадена към Земеделска професионална гимназия в град Сандански през 2010 година и се състои само от младежи и девойки от 14 до 18 години. Това обаче не им пречи на сцената да се държат като професионални театрали.

Под ръководството на техния преподавател Гинка Дзимбова през 2010 и 2011 те представиха съвременен младежки прочит на пиесата на Добри Войников "Криворазбраната цивилизация" в Сандански и Благоевград.

Въпреки че след това групата обнови напълно състава си, тя продължи развитието си.

СТОП е първата им авторска постановка и представлява едночасова комедия с елементи на драма.

Входът е свободен и всички граждани и гости на град Гоце Делчев ще могат да се насладят на този спектакъл.

 

КОМЕНТАРИ

Български гражданин20:41 - 12.03.2013
Каква омраза към турците. Тук става въпрос за турските сериали, които като всички други сериали са си губене на време. Просто сега те са на мода. Първо като всеки сериал показват нещата преувеличени на N степен и създават погрешни представи. Като оставим почитта към по възрастните, оттам нататък всичко е филмирано.Второ Турция отдавна са влезнали в модерните времена и да ни хипнотизират, че нещата във филмите са реалността е пълна заблуда. И сте прави осмиването е за хората, които ги гледат, насочено е към всички български граждани, етноса няма значение. Заглавието е такова за да привлече вниманието сигурно.
Турчин от Неврокоп20:19 - 09.03.2013
Кви "автори", кви пет лева бе? По текста на статията излиза че тези xлапета са шовинисти. Не надъxвайте децата с омраза към турците! Фактът че се опитват да подражават не значи че не гледат тези сериали. Всъщност те кой осмиват - сериалите или тези който ги гледат? А кой го гледат? - Самите те и собствените им родители ! Ега ти и мистификацията, всъщност не Ви ли се струва това малоумно?
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK